БОРОВЕЦ ВРЕМЕТО

Информация за курорта

История, локация и инфраструктура

Създаден през 1896 година, Боровец е първият и най-стар зимен курорт в България. През годините е претърпявал развитие и модернизация, запазвайки своята привлекателност за туристи от цял ​​свят. Разположен в една от най-красивите планински местности в България, курортът предлага не само ски и сноуборд възможности, но и уникална природа и чист въздух.

Боровец е един от най-популярните зимни курорти в България и се намира на около 72 километра южно от столицата София. Със своите 58 км ски писти и разнообразни по трудност нива, Боровец е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали скиори и сноубордисти. Пистите тук са поддържани добре по време на сезона и осигуряват разнообразие от възможности за зимни спортове.

58 км. писти

Курортът предлага различни лифтове, включително седалкови и кабинкови, които  осигуряват достъп до различните писти и улесняват придвижването на посетителите по време на техния зимен престой.

Курортът разполага с множество хотели, ресторанти, барове и магазини, които осигуряват удобство и разнообразие за посетителите си. Като изключим ски пистите, Боровец предлага и различни други зимни забавления като планински преходи със снегоходки, пътешествия със ски-ду, разходки с коне и атракции за цялото семейство.

Боровец не привлича посетителите само през зимата. Пролетта и лятото предлагат възможности за планински разходки, катерене и различни приключенски дейности. За тези, които търсят релаксация, курортът предлага спа центрове и възможности за отдих в природата.

Съчетавайки традиция и съвременност, Боровец предоставя на своите посетители уникален зимен опит, който включва разнообразие от зимни забавления в прекрасната планинска обстановка.

  • Ски и сноуборд под наем
  • Ски и сноуборд уроци
  • Ски и сноуборд туринг

Този курорт е не само спортно място за зимни забавления, но и център за наслаждаване на природата, спокойствието и уникалната атмосфера на планината през зимата.

© 2024 Ски училище Чамкория. Дизайн и изработка с от Кирил Етрополски